syokknya bawak basikal...

Assalamualaikum dan salam ceria..http://www.emocutez.com

Apa khabar awak2 sekalian?harapnya sihat selalu dan sentiasa berada dalam naungan rahmat Allah..

Haa,syookknya.... bawak basikal?? hehe..mesti ramai yang pernah bawakkan? Tak kisah la  basikal tayar 2 ke tayar 3 ke tayar 4 ke tayar 5..*ade kea?..n..tak semestinya basikal yang korang naik tuh sendiri punya @ orang lain..betul takk?

First time saya bawak basikal umur 3 tahun..of course la bawak basikal 4 roda..yelaa mana nak reti bawak 2 roda lagi..yang tuh basikal sendiri of course..warisan abang..:) ..dah naik besar ckit jinak2 la bawak basikal 2 roda..tapi yang stail rendah skit..yang tuh basikal sendirian berhad punya..takde warisan sape2..kalau tak salah colour pink. .*pompuan la katakan..^^ …

Haa..dah menginjak usia 9 tahun dapat hadiah basikal lagi..hehe.. sebab  dpt nombor 1 dalam exam pertengahan n akhir tahun..masa tuh seronok bukan kepalang..basikal baru tuh besar yang ada gear2 tuh..tapii..kaki tak tak boleh nak jejak tanah lagi..hehe..perkara biasalah kan kalau benda baru jeh mesti excited kann?macam tu lah saya…

Yang paling tak boleh nak lupa masa satu petang uh carry adek kat belakang..*adik diri kat buttershock(alaa..tmpat yang diri kt tayar blkg basikal)..ntah macam mana boleh tergerak hati na buat pacak..a.k.a wheelie...hehe…mana taknya dah tiap2 hari duduk dengan geng budak basikal… macam2 style lah dah tengok..

So..dengan sekuat hati..saya angkat handle tinggi-tinggi…n tayar dia terangkat sekali..waaa~..masa tuh memang seronok…adik kt belakang terjerit2 suruh berhenti… saya suruh dia rilek jeh..tapi tak sampai berape saat lepas tuh tak dapat kawal basikal betul2..GEDEBUMM..DUSSHH…haha..jatuh langgar tong sampah..

Fuuh..yang injured teruk nya adik sebab dia terjatuh ke belakang..saya cuma jatuh ke tepi jeh n yang paling seronoknya betul2 tepi tong sampah…*nasib baik lori sampah dah kutip sampah pagi2..so, tong sampah tuh kosong..

Balik rumah ayah yang terkejut..ingat kan accident ke apa..sebab siku n lutut adik luka teruk…saya simple jeh terkoyak seluar bahagian lutut sbb tersangkut kt basikal.. hee~..malam tuh ayah punya lah angry lepas adik citer semua dari A smpai Z …sob2..yang tak leh tahan nya kena tahan kat rumah tak boleh keluar main petang2 sampai sebulan…tapi..yang lagiii sadis..basikal kena gari kt tiang rumah..sob2.. paham2 jela perasaan kanak2 yang tak boleh keluar rumah..:(

Tapi itulah kenangan yang memang tak boleh nak lupa yang berlaku antara saya dengan adik saya..saya memang macam laki sikit n nakal2 sikit masa kecik dulu.. hehe..tapi Alhamdulillah berkat sokongan keluarga yang sangat tak menggalakkan saya berkelakuan seperti lelaki…akhirnya saya berjaya menjadi perempuan yang sebenar..wink3..




nih baik punya basikal..^^

  
p/s : awak pernah jatuh basikal jugakk??? Kalau pernah..you’re very AWESOME..


That’s all..sekian ..wassalam…http://www.emocutez.com

Comments

  1. pernah jatuh basikal tapi masa umur 5-6 thn sebab masa tu still belaja tunggang..skunk lg best sebab da Fixie..

    ReplyDelete
  2. haha..seronok masa mula2 dapat naik basikal..semua tempat nak round..mentang-mentang dah teror masa tu...=D

    ReplyDelete
  3. dh lme xnaek basikal.. hee :)

    ReplyDelete
  4. saya pernah naik bskl.. naik bskl mse drjh 2 ase. bskl yg ada raga kt depan hdiah umi n abah kt sy.. Naik basikal,boleh lepas tangan dari HANDLE rase oww hebatnye.. hehe JOM BCE ENTRI sy ni http://asmashairah.blogspot.com/2012/01/teringat-memori-silam-ngeee.html

    ReplyDelete

Post a Comment

terima kasih sudi bagi pendapat ^_^

Popular posts from this blog

Simple Intro DARUL QURAN

Alangkah Indahnya UKHUWAH itu ~

ulat gonggok?? nyum3..