sanah helwah ya jamilah ..^_^


Assalamualaikum dan salam ceriahttp://www.emocutez.com..

Apa khabar iman hari ini?semakin bertambah?Alhamdulillah..^_^..harapnya semua sihat2 selalu ya!!

Ramadhan Kareem hampir menjelma..sudahkah kita bersedia??mesti semua dah tak sabar nak sambut ramadhan kali ini kann??sama2 kita jadikan bulan ramadhan yang akan datang ini adalah yang terbaik..hehe..(excited nak  sambut ramadhan kali ini sbnarnya..^^) ..*entry pasal Ramadhan nih next post ok?

Okeyy..bersempena tarikh istimewa hari ini..---->19/7/2012<----…saya umumkan hari ini adalah hari lahir seorang sahabat saya yang sangat2 comel..:) ---------> NOR DAYANA FITREEN BT ABDUL HAFIZ…nih pic dia..




Kalian mungkin ada yang dah kenal dia dan mungkin ada juga yang baru nak kenal dia kann?simple pengenalan..she’s 18..happy go lucky..sentiasa ceria sokmo..kuat semangat..n seorang yang sangat baik ..InsyaAllah..saya kenal dia sejak ting.1 lagi(classmate sjak f1 smpai f5)..tapi masa tingkatan 1 tuh biasalah saya tak ramai kawan lagi..hehe..tambah lagi nak buat kawan tuh macam tak reti sangat..haa..nak tau something special pada sahabat saya nih?? jeng...jeng...jeng...dia nih kalau ketawa..mesti nangis sekali..hehe..comel gituh kann..she's special in her own way..apapun masing2 mesti ada keistimewaan tersendiri kann?

k..bawah nih love letter untuk dia..kalau kalian nak baca..bacalah..kalau takmau boleh tutup mata… hehe..

Assalamualaikum  dayana,aku taktau  kau baca benda alah ni di mana ataupun bila..yang penting ak harap kau baca..maklumla jauh kita terpisah..hehe… :P ..how's life sekarang?maaflah lama jarang cntct(semua gara2 kau maxis ak clcom..haha)..last cntact kat chat fb hari tuh..^_^..ak harap kau sentiasa sihat n maintain kiut..hee~….cepat sungguh kan masa berlalu? f4 dlu rancang pndah smka sama2..n janji akan patah balik kalau tak boleh nak go on..n bnde tuh jadi kenyataan..haha..tapi ak patah balik awal…kau menyusul after ak..^^..?taun lepas angan2 nak apply law…alih2 kaw jeh dpat..ak ta dapat..huhu…tapi takpe…Allah dah rancang yang terbaik untuk diri masing2..Apapun ak harap kau sentiasa kuat dan tabah menghadapi segala cabaran dan dugaan yang mendatang.. kadang2 memang kita akan rasa down dengan ujian yang kita lalui..tapi ingatlah dan mintalah pertolongan daripada NYA…nescaya DIA akan membantu mu..^^…k lah..apapun..ak nak minta maaf atas segala salah silap…halakan makan minum segala bagai sepanjang perkenalan kita..kot2 ada saki baki salah ak kat kau yang tak terhapus lagi..huhu…maaf ye..last word ANA UHIBBUKI FILLAH ABADAN ABADA..sahabat sampai  syurga!!SANAH HELWAH YA JAMILAH!!MUGA DIPANJANGKAN UMUR DAN DIMURAHKAN REZEKI..

Kenangan yang lalu mengingatkan kita sejarah kehidupan ,pengalaman bersama mengajar betapa berertinya perjuangan,dugaan yang datang menguatkan lagi kesabaran,kepahitan yang ditanggung akhirnya menjadi satu kemanisan ikatan persahabatan pembakar semangat setia kawan..^^


Usia yang panjang adalah nikmat tidak ternilai, dengannya kita dpat terus beribadat, berdakwah, merasai nikmat, berkongsi kebahagiaan dan merencana masa depan. Jika nikmat usia diambil semula pemilikNya, maka kita tiada peluang untuk terus menjadi hamba yang taat dan bersyukur.Sebab itulah jika kita ingat bahawa setiap yang bermula itu ada akhirnya, maka usia adalah satu peringatan yang sangat bermakna. Firman Allah s.w.t yang bermaksud “Dan bagi tiap-tiap umat ada tempoh yang sudah ditetapkan, maka apabila datang tempohnya, tidak dapat dikemudiankan walau sesaat pun dan tidak dapat pula mereka didahulukan” (Surah al-Araaf, ayat 34).








k...that's all..sehingga bertemu lagi di lain masa..wassalam.. http://www.emocutez.com

i miss my childhood...

Assalamualaikum dan salam ceria...http://www.emocutez.com
pantas sgguh masa berlalu..maka "terlama" sungguh blog tak diupdate..maaf yaa..apapun saya harap awak2 semua sentiasa sihat n ceria2 sokmo k...

Nothing much to say nowadays..but just look at this picture..it reminds me to my childhood...


 ..betul kann?? siapa pernah buat cengginih silalah sengih sorang2.. :)

k,that's all sekian..wassalam..
bertemu lagi di lain masa..http://www.emocutez.com