Posts

Showing posts from October, 2012

hakikat kehidupan

Image
Assalamualaikum dan salam ceria ..
Mungkin ini post terakhir sebelum melangkah memasuki alam semester yang ke-2.mohon maaf ya..^^ demi mengejar cita-cita sanggup ku lupakan segala kesukaanku,kemahuanku dan segalanya..*eceyh..hehe..masa pantas berlalu..tidak ku sangka diriku ini sudahpun melangkah masuk ke alam U..dan telahpun tamat sem 1 dengan keputusan yang.. Alhamdulillah.. :) 
tak banyak yang saya nak bicarakan..cuma nak coretkan.. apakata kita imbas kembali siapa kita yang dahulu?? adakah kita masih seperti dahulu??@ lebih baik daripada dahulu??@ lagi teruk daripada dahulu??
kalian punya jawapan mana satu? InsyaAllah mesti semua lebih baik daripada dulukan?tak kisah lah lebih baik dari segi apapun tapi yang penting hari-hari yang pantas berlalu memberi kesan positif dan perubahan yang baik kepada kita walaupun sedikit.


sejujurnya,saya sendiri pun kadang2 rasa diri ini masih sama macam dahulu..takde perubahan..terkenang kisah2 silam ..pahit manis dan segala bagai ..blurr dengan kehidu…

0h, my english

Image
Assalamualaikum ..i hope you all have a blissful day ..
Today for the first time throughout my life I wrote my post in English..  Maybe it’s broken English but never mind I like to try new things.. today my English post might be worse, but if I keep on trying I hope my English writing would be much better. Some people would say, “hey you, don’t be so arrogant with your English, shame on you.. do not forget your roots , you’re just a Malay girl "…
=.= …hey dude ,what type of species are you? Shame on you who can’t think further about life.. English language nowadays is a common thing.. Everywhere uses English …as an example in Malay also uses English.. See this : ·Mak,ali nak pergi TOILET…·DADDY nak pergi mana tu?·Babai ayah.. *bye2·Kau memang TERROR·Tempat ni memang BEST
And so on.The fact is most of us uses English everyday.. BUT ..please…don’t use it wrongly.. modern Malaysian uses Rojak Language often rather than using full English or full Malay .Rojak Language is a highly controv…

Di suatu petang ...

Image
Assalamualaikum dan salam ceria..
Jutaan kemaafan dipinta  setelah sekian lama blog ini tidak diupdate..maaf ye..^^ harapnya semua adik2 ,kakak2, abg2 ,pakcik makcik n semua sihat2 selalu dan sentiasa di bawah lindungan rahmatNya.terima kasih kepada sahabat2 bloggers yang comel2 n silent readers yang kiut miut yang masih sudi jenguk blog saya yang tak seberapa ni.
Setelah sekian jari jemari ta menari di papan kekunci nih rasa tak sabar nak cerita n  kongsi pengalaman saya di suatu petang yang hening.. 
Segala-galanya bermula pada jumaat yang lalu.
Masa tu , otw nak balik rumah naik ktm..cuti sem la katakan..jadi keterujaan untuk balik rumah sangat membuak2..maklumla sepanjang hidup tak pernah tak balik lebih daripada 2 bulan, faham2 jela perasaan rindu nak balik rumah macam mana..huhu..
Alkisahnya bermula bila petang tu hujan, kebetulan masa tu saya follow dua orang senior saya yang  kebetulan salah sorangnya one way nak balik Gombak..bertolak dari DQ pukul 2.35 target tren pkul 3.20..otw…