Posts

Showing posts from 2011

sayonara =)

Image
Assalamualaikum .. sori da lama ta update..^_^ i bercuti sakan laa~ jangan jeles.. hehe...
tgok pic nih...

Haa!pe korang fikir?KIAMAT?? Hoho…jgn pkir ngarut sgt laa~ KHURAFAT tau caye bnde2 cm nih.. Kiamat nih boleh berlaku bila2 mse2 shja… Allah shja yg tahu..mungkin betul boleh trjadi tahun 2012.
tp mngkin tidak… Yang penting kita sentiasa bersedia utk mnghadapinya..
*nasihat utk diri sndiri jugak..huhu K,ni pulak pasal esok a.k.a pukul 00:00 nty..hehe.. 2012 laa of course.. msty skrg sume duk sibuk2 tanam mcm2 azam baru kan? especially budak2 SPM n PMR 2012.. tp,bg budak2 lepasan SPM 2011 ..msty na pkir jaoh da kn.. Sebab KITA BUKAN BUDAK SEKOLAH DAH. .kn2?? * tp sy rndu sekola laaa~ Wuaaa~ Hmm~..tapela…
umur dah semakin mnginjak tanpa disedari kn2?? Sy pun ta sangka secepat nih msa brlalu..

Um,LAW….a.ka. undang-undang, u’ll become my new subject in my life… Ciyes cuak na tempuh alm universiti.. smlm usha2 pasal degree,diploma n so on laa about future.. terleleh pulakk air mata kecuakan..tggu result SPM… .…

aku..adalah aku...

Image
aku, bukan lg aku yg dahulu, aku kini perlu kuat menghadapi mehnah hidup, perlu kuat utk menghadapi segalanya..
aku hanya insan biasa, kekadang rebah menyembah bumi, tersadung dek akar yg tidak kusedari kewujudannya.. adakalanya aku mampu utk bangun sendiri, adakalanya perlu ada yg menghulurkan tangan,
aku hanya insan biasa, yg punyai hati dan perasan, yg mudah lemah tika diuji, yg mudah mengeluh tatkala letih
yg mudah menangis jika x dpt kutahan gelora hati
lemahnya aku hanya Dia yg tahu, moga Dia sentiasa memimpin tanganku, mngorak langkahku.. agar aku bisa sebaris dgn para solihin...
aku tahu tingginya harapanku.. tp itulah yg aku mahukan..
tinggi harapanku.. tingi juga ujianku...........


k.wassalam.. BALIK KAMPUNG ..!! 
p/s: Balqis n Pa'in...tggu..kte ade special post for u 2..:)

drop by n meet my friends..

Image
assalamualaikum... ny maybe  post second last  before balik kampung..*can't wait...yeahh!!perak n pineng...i'm coming... xD um,kay..meh sini n kenalkan kwn2 sinarians saya yg hensem*yeke? comel kiut miut nih..:)  5 IBNU SINA ... Mungkin kita kenal takde la cecah dekad e kurun e alaf mana..tapi honestly...I LOVE YOU ALL LILLAH..Macam dah lama sangat kenal..masa f4 kite 'ngengong2' cm uh je n?*awl taun ak takde xP....alih2 bila dah masuk f5...ouch2..macam kejutan budaya yang luar biasa*hiperbola jeh..um,kita semakin rapat dan ukhuwah yang terjalin antara kita sangat2 erat and i really LOVE it..Masing2 ada perangai sendiri but 1 thing for sure most of the thing kita sekepala.hmm~ ..nty RINDU laaa~ Maybe 1 fine day Allah akan temukan  kita somewhere..nta2 mse jmpe da kawen e...da dapat anak e..or dapat cucu...haha..tapela..yang pnting boleyh jumpe kan2??um,tp kan..kalau ade antara mate kelas yg kahwin sesame sendiri ak ta boleh bayangkan... hahaha...LOL .. :D k,setiap pe…

Muhasabah jum ^-^

missing them badly ....

Image
Whenever you feel sad and that no one is around Always know I will be around. When you think that nobody cares I hope you know that I will always care. When you feel like no one is by your side I’ll be there even if the tide is high So don't let me catch you saying You have no one and that no one is around Wake up get out of this haze I’ll always be your friend forever and always.

terjumpa semula ayat nih ... :)

Image

Come and walk beside me and be my FRIEND ..

Image
Salam alaik...selamat malam sume..^_^ jum layan benda alah ni yang saya kira sweet la jugak utk korang yang rse saya nih kawan dye... hee~
Teman,

Kekadang aku rasakan diari hidup ini terlalu panjang,
Jika didalamnya penuh dengan kekecewaan,kesedihan,kesunyian serta kegagalan,
Mahu saja aku menamatkannya,
Namun....kehadiran  kamu semua membuatkan diri ini semakin tabah menghadapi liku dan ranjau hidup ini...

Teman,

Kekadang aku rasakan diari perjalanan hidupku terlalu singkat,
Jika di dalamnya penuh dengan keceriaan, kebahagiaan dan kegembiraan,
Apatah lagi bila adanya diri kamu semua disisi, Yang menjadi pembakar semangatku, penasihatku dan sahabatku yang setia,
Sungguh bertuah sesiapa yang bersahabat dengan kamu semua....

Tapi Teman...

Seandainya suatu masa nanti... kita punya haluan sendiri..
Kenangan bersama akan sentiasa dihati, Ku ingin ukhwah ini abadi dan sejati,
Namun siapa aku untuk menentukannya,
Siapa aku untuk menyatakannya...

Harapanku hanya satu...
Ingin melihat kamu semua…