sayonara =)

Assalamualaikum ..
sori da lama ta update..^_^
i bercuti sakan laa~
jangan jeles..
hehe...

tgok pic nih...


Haa!pe korang fikir?KIAMAT??
Hoho…jgn pkir ngarut sgt laa~
KHURAFAT tau caye bnde2 cm nih..
Kiamat nih boleh berlaku bila2 mse2 shja…
Allah shja yg tahu..mungkin betul boleh trjadi tahun 2012.
tp mngkin tidak…
Yang penting kita sentiasa bersedia utk mnghadapinya..
*nasihat utk diri sndiri jugak..huhu
K,ni pulak pasal esok a.k.a pukul 00:00 nty..hehe..
2012 laa of course..
msty skrg sume duk sibuk2 tanam mcm2 azam baru kan?
especially budak2 SPM n PMR 2012..
tp,bg budak2 lepasan SPM 2011 ..msty na pkir jaoh da kn..
Sebab KITA BUKAN BUDAK SEKOLAH DAH. .kn2??
* tp sy rndu sekola laaa~
Wuaaa~
Hmm~..tapela…
umur dah semakin mnginjak tanpa disedari kn2??
Sy pun ta sangka secepat nih msa brlalu..


Um,LAW….a.ka. undang-undang,
u’ll become my new subject in my life…
Ciyes cuak na tempuh alm universiti..
smlm usha2 pasal degree,diploma n so on laa about future..
terleleh pulakk air mata kecuakan..tggu result SPM…
..doakan result sy cmerlang seperti yg diharapkan…
harap kwn2 seumur dgn sy *mereka yg lahir 1994* jugakk dpt result yg gemilang..
Aminn...
k,trima kasih byk2 la semua yg sudi bce blog sy yg simple gituh spanjang tahun nih..
i really appreciate it..especially teman blogging sy ratna si comel. and balqis si manees
k,sy da 18 tahun bulan depan..sy da tue tp ta berkedut agy..hihi.
wassalam..^-^

aku..adalah aku...

aku,
bukan lg aku yg dahulu,
aku kini perlu kuat menghadapi mehnah hidup,
perlu kuat utk menghadapi segalanya..

aku hanya insan biasa,
kekadang rebah menyembah bumi,
tersadung dek akar yg tidak kusedari kewujudannya..
adakalanya aku mampu utk bangun sendiri,
adakalanya perlu ada yg menghulurkan tangan,

aku hanya insan biasa,
yg punyai hati dan perasan,
yg mudah lemah tika diuji,
yg mudah mengeluh tatkala letih
yg mudah menangis jika x dpt kutahan gelora hati

lemahnya aku hanya Dia yg tahu,
moga Dia sentiasa memimpin tanganku,
mngorak langkahku..
agar aku bisa sebaris dgn para solihin...

aku tahu tingginya harapanku..
tp itulah yg aku mahukan..

tinggi harapanku..
tingi juga ujianku...........



k.wassalam..
BALIK KAMPUNG ..!! 

p/s: Balqis n Pa'in...tggu..kte ade special post for u 2..:)

drop by n meet my friends..

assalamualaikum...
ny maybe  post second last  before balik kampung..*can't wait...yeahh!!perak n pineng...i'm coming... xD
um,kay..meh sini n kenalkan kwn2 sinarians saya yg hensem*yeke? comel kiut miut nih..:) 
5 IBNU SINA ...
Mungkin kita kenal takde la cecah dekad e kurun e alaf mana..tapi honestly...I LOVE YOU ALL LILLAH..Macam dah lama sangat kenal..masa f4 kite 'ngengong2' cm uh je n?*awl taun ak takde xP....alih2 bila dah masuk f5...ouch2..macam kejutan budaya yang luar biasa*hiperbola jeh..um,kita semakin rapat dan ukhuwah yang terjalin antara kita sangat2 erat and i really LOVE it..Masing2 ada perangai sendiri but 1 thing for sure most of the thing kita sekepala.hmm~ ..nty RINDU laaa~ Maybe 1 fine day Allah akan temukan  kita somewhere..nta2 mse jmpe da kawen e...da dapat anak e..or dapat cucu...haha..tapela..yang pnting boleyh jumpe kan2??um,tp kan..kalau ade antara mate kelas yg kahwin sesame sendiri ak ta boleh bayangkan... hahaha...LOL .. :D
k,setiap pertemuan ada perpisahan takde penafian coz kita tak boleh sangkal.so reda jelah...apa yang kita mampu lakukan ialah cuma mendoakan kebahagiaan dan kejayaan kawan kita sendiri.^_^

meh tgok wajah2 budak2 'hensem'+ comel+ kiut miut kelas nih.


sinarians yang paling kiut



mun yang alwez gojes..;)

dayana doli letop  with pain comel..<3

smile that's all.

cun kan2??especially PPS uh..

sume purple...tp..PKT jeh..special..

syggs nye kt tcer sorang nih.

saadah yg ta pena ta cun.

kanak2 f5..

tiap2 ary gy sekola naek bas kan?

Mr.Alfish...bajet hero jeh..*hahaa

Raudhah..MPP trbaek...

ATIFAH paling comel...

ktorang da graduate...

k...thats all...wassalam....muah2...^_^.sori yg takde gmba....pic nih diambil secara rawak jeh..tade gmba tp still tetap dlam aty k...<3

Beauty of friendship is based on RESPECT,joy of friendship is based on TRUST,and strength of friendship is based on LOVE TO ALLAH..
 

Muhasabah jum ^-^



waaa..... CINTA...
Cinta itu cahaya sanubari...
(nyanyi pulak...lalaalalala)

pernah x anda JATUH CINTA??
saoalan maut ni..
jawab dlm hati ye...
~naseb baek xde lam silibus ntuk jawab exam~

erm  macam ne ye TAK BAGI JATUH CINTA???
Allah...
susahnye soalan..

em ad seorg sahabat sy jawab...
ANGKAT LA HATI TU TINGGI-TINGGI.. baru la hati tu x jatuh!

waa...... Sy nak angkat hati sy tinggi-tinggi..
lebih tinggi dr KLCC..
hoho..

mcm ne nak angkat ye???

mcm ni... jawab sahabat sy..
letaklah PEMILIK HATI ini yg TERATAS...

aduh..blur..
sape PEMILIK HATI tu??
sudah PASTI ALLAH SWT..

yg KEDUA...
sudah PASTI KEKASIHNYA NABI MUHAMMAD SAW...

mcm ne???
banyakkan SELAWAT..
contohi PERIBADI RASULULLAH SAW..

yg KETIGA??
MAK AYAH!!!!

jawab Rasulullah SAW...
Ummi..ummi...dan Ummi...
and then Ayah...
(^_^)

puas hati???
cakap mudah prektis susah...huhuhu

jgn kau gusar jika kau letakkan ALLAH tempat TERATAS..
DIA Maha Pengatur segalaNYA...

knp ye mudah sgt kita JATUH CINTA??
sahabat sy jawab lagi.. CINTA KAN FITRAH MANUSIA..
x salah pun jatuh cinta tp yg salahnya jika kita x patuhi apa yg digariskan NYA..

suke tu TANDA CINTA ke???
oppsss ... glurp..

JOM kita CHECK same2..
sahabat sy oyak gini..

SUKA SEBAB HENSEM, SMART n MACHO...
waa...... mudahnya nak jatuh CINTA..
kalo mcm tu... bila dia tua kerepot mcm ne???
keHENSEMan dia ilang suda....

SUKA SEBAB DIA PANDAI

SUKA SEBAB... DIA WARA', SOLEH!

SUKA SEBAB DIA BAIK!

waaa.... jelas terpapar ye...
ANDA MENGAGUMI SI DIA atas SEBAB KELEBIHAN yg dia ADA....

so.. mcm ne ni??

jom kita sama2 muhasabah...

jika benar dia utk kita..
semoga Allah mudahkan..

Jika dia bukan utk kita..
moga ALLAH jauhkan dr segala fitnah buat kita..

istikharah & istisyarah...
^_^

missing them badly ....

 
Whenever you feel sad and that no one is around
Always know I will be around.
When you think that nobody cares
I hope you know that I will always care.
When you feel like no one is by your side
I’ll be there even if the tide is high
So don't let me catch you saying
You have no one and that no one is around
Wake up get out of this haze
I’ll always be your friend forever and always.


terjumpa semula ayat nih ... :)


You may be Out Of my Sight,
But
Not Out Of my Heart.
You may be Out Of my Reach,
But
...Not Out Of My Mind.♥
I may Mean Nothing to u,
But
U Will Always be Special to Me! Not Today,
But
Forever.♥ ♥ ♥
 

Come and walk beside me and be my FRIEND ..

Salam alaik...selamat malam sume..^_^
jum layan benda alah ni yang saya kira sweet la jugak utk korang yang rse saya nih kawan dye...
hee~
 
Teman,

Kekadang aku rasakan diari hidup ini terlalu panjang,
Jika didalamnya penuh dengan kekecewaan,kesedihan,kesunyian serta kegagalan,
Mahu saja aku menamatkannya,
Namun....kehadiran  kamu semua membuatkan diri ini semakin tabah menghadapi liku dan ranjau hidup ini...


Teman,

Kekadang aku rasakan diari perjalanan hidupku terlalu singkat,
Jika di dalamnya penuh dengan keceriaan, kebahagiaan dan kegembiraan,
Apatah lagi bila adanya diri kamu semua disisi, Yang menjadi pembakar semangatku, penasihatku dan sahabatku yang setia,
Sungguh bertuah sesiapa yang bersahabat dengan kamu semua....


Tapi Teman...

Seandainya suatu masa nanti... kita punya haluan sendiri..
Kenangan bersama akan sentiasa dihati, Ku ingin ukhwah ini abadi dan sejati,
Namun siapa aku untuk menentukannya,
Siapa aku untuk menyatakannya...

Harapanku hanya satu...
Ingin melihat kamu semua bahagia..selamanya....
Untukmu teman2...terima kasih atas segalanya...
 
.. tiada ungkapan perpisahan dalam persahabatan walaupun maut menjadi noktahnya kerana seorang SAHABAT itu terlalu istimewa dalam doa sahabatnya yang lain meskipun tanpa bayangnya ..

k,bye...c(=