Posts

Showing posts from January, 2012

my first doodle .

Image
Assalamualaikum dan salam ceria . ^^
wink2...entry kali nih agak excited sebenarnya...
bukan awak2 excited..saya laa~ maklumla na tunjuk first doodle buatan tgn sendiri.. ...tempoh masa sekejap jeh 1 jam only..hehe no wonder awak2 pn boleh cuba... series best!!...
nah tgok doodle prtme saya.. simple jeh...ta reti na berfesyen2 agy... first time la katakan...







oke tak?? hehe..saya tau saya pnya ta secantik awak2 pnye..tapi at least saya dah cuba.....comel tak? k..fine..tau la dye cacat takde kaki..na buat camneh da terfull page..*ta reti gne sgt lgy laa..heee~
kalau awak2 nak cuba nah klik link blog kak lyssa faizureen comel  nih... try tau...:)
k..that's all... papai, wassalam

keep on missing them ..

Image
Assalamualaikum ..  disebabkan terlalu rindukan kawan2 sekolah jum bce puisi yg saya tulis sendiri nih a.k.a jumpa kt satu benua mana entah..hehe....layan jela k...:) 
Teman...
masihkah dikau ingat
muqadimah perhubungan ini
terbinanya tanpa coretan kata
pada helaian warkah
bukan pada titik pertermuan
akan tetapi
kemuliaan kalimah salam ku utuskan
sejarah kehidupan jadi perantaraan
tersimpan diruang memori
bukti laluan persahabatan
terjalin dalam simpulan persahabatan.
Teman.....
kini..kumasih berjalan
dipentas hakiki persahabatan ini
merentasi detik-detik tiba
kadang..membawaku ke lorong lamunan
pabila jiwaku disinggah kesepian
menemani bersendirian
Teman......
andai wadah persahabatan ini
kalamku merangkai dusta
langkah ku mencalar luka
bisikkan hasad merobek hatimu
susunan jari kuhulurkan
salam kemaafan kuluahkan
Teman.......
tiada lagi harapan sebesar gunung
tiada rindu untuk kulayarkan
melainkan untuk persahabatan ini
bagai air mengalir
tiada perhentian.

k..papai ..wassalam

saya anti perokok TEGAR :)

Image
Assalamualaikum & salam ceria …
  Lama saya tak mengupdate kann??bukan malas tapi cuma takde semangat laa…hehe..actually demam+selesema+batuk …tapi it’s ok..SMALL MATTERjeh.sebab  sakit yang dideritai di dunia sementara ini merupakan satu ujian Allah swt kepada hambanya.. Dia nak tengok kita sabar ke tidak.. redha ke tidak.. jangan sesekali kita mengeluh dengan setiap kesulitan yang berlaku ke atas diri kita.. sebab tuhan tu Maha Esa. banyak pahala yang kita perolehi sekiranya kita menghadapi sesuatu ujian itu dengan penuh sabar kepada Allah walaupun  hingga ke nafas yang terakhir .
  Haa..tgok tajuk da tau la kan saya na ckp pasal ape..nih semua gara-gara dah tak tahan nak hidup dengan perokok2 TAK BERKEPERIMANUSIAAN ..jalan sana orang merokok,jalan sini orang merokok…serius da ta tahan!!merata2 jugak nampak banner berhenti merokok,sampai kat kotak rokok pun ade gmba kesan merokok..tp haiyyaaa!!masih takde kesedaran lagi jugak. …boleh mati lemas dengan bau asap rokok uh..saya tanak…

hilangkan stress jum :)

Image
Assalamualaikum ^^ jum layan~

Cerita 1 Seorang atok membawa cucunya ke pejabat pos untuk menghantar surat.
Cucunya bertanya bila melihat atoknya memasukkan surat ke dalam tong
berwarna merah.
“Atok buat apa tu?”.
“Atok bagi surat kat kawan atok,cu!” jawap atoknya.
Cucunya bertanya lagi, “Apa bangang sangat kawan atok
duduk dalam tong merah tu?”


Cerita 2 Seorang anak ini bertanya kepada ayahnya..

anak:ayah tu burung ape?
ayah:burung hantu....
anak:burung ape?
ayah:burung hantu sayang...
anak:burung ape?
ayah:burung hantu nak.....
anak:burung ape?
ayah:burunglah, HANTU...

Cerita 3 ku dengar cita ni dari membe aku..

kat baling ada satu famili...

famili tu ada ayah n mak mertua, anak dan menantu serta cucu.satu hari, tengah sedang menantu lelakinya tgk tv, ayah nyer lalu depan dia.tiba2 ayah mertuanyer rebah depan dia sambil pegang dada..kelam kabut dia ..pastu bini mak mertua dia pun datang terkam..semua terkejut..semua dh gabra..sambil pegang2 dada...

ayah mertua dia pengsan..tk sedar..pastu m…

Cermin Mata :)

Image
Assalamualuaikum, hye2 there..hehe..nih na citer pasal spek mata..awak pakai?? kalaw pakai jum baca laa... klaw ta pakai pun boleh baca jugakk..utk kebaikan bersama kan??haa, sebab apa orang bercermin mata?*soalan yg ta patut ditanye .hee..ada certain jawab: sebab rabun laa~ak nampak cun @ hensem bila pakai spect~*uhuk2..batuk jap..saja2..na tiru gaya fesyen artis ~n so on laa~ ...byk sgt alasan...tp alasan yang saya lebih terima sebab rabun...sebab apa?kita satu geng..yeaah!!act,saya ni bukan rabun pun masa kecik2 dlu..tp salah sendiri jugakk suke menghadap tv depan2 n membaca dalam gelap..huhu..patutnya masa darjah 2 dah kena pkai spect dah.. tp saya pn ta brpe kesah sgt pn..tup2 masuk darjah 3..kene tengking ngn cikgu sebab saya bgon n kecik2kn mata na tgok ape yg ckgu tulis kt depan *dlu saya dlm kalangan budak tggi kt kelas..so duduk belakang laa...sob2..sebab buat cm tuh pn kene mara..
      tp saya still ta pakai spect pun..sampai darjah 5…

Contest : I'm proud to be MUSLIMAH

Image
Assalamualaikum penghias bicara awal dan salam ceria. okeyh,nih first time join contest..Alaa..sjeh na cuba sesuatu yang  baru..tak salah kann? kita tak sehebat anda2 yang kt luar sana.hehe..menulis ny pun sekadar perkongsian bersama. tajuk dye pun menarik so empunya diri pn tertarik lah jugakk.Tajuk dye: 
"I'M PROUD TO BE MUSLIMAH"

haa!apa yang terlintas kat fikiran anda?? MUslimah ny msty budak BAEK , ALIM ,TAK bersosial, pendiam ,or apa2 jelah yang terlintas kat fikiran anda..maybe ada tanggapan yang betul or maybe ada yang sebaliknya. Cuba kita fikir kalau kita berjaya jadi muslimah sejati..what will happen??
First of all, InsyaAllah Allah akan lebih sayang kpd kita sebab kita akan melaksanakan amar ma'ruf nahi mungkar.kalau Allah dah sayang apa lagi keluarga kita?tak ke sejuk perut ibu mengandung melihat anak2 dia sempurna akhlak,pemikiran dan sebagainya.Lepas tuh bila dah disayangi keluarga..apatah lagi masyarakat sekeliling??..tak ke sejuk mata mereka memandang …

Gadis SINGLE lebih BERJAYA.

Image
Assalamualaikum..

       Anda gadis single? I mean under 20 something..so be a girl with brain. Menjadi gadis single membuat kita punya banyak masa untuk membina kejayaan. Menjadi orang single memberi kita ruang untuk mengelak dari tanggungjawab seorang isteri dan seorang ibu, untuk beberapa tahun.
Bagi saya, time kita bujang ni le kita perlu manfaatkan masa untuk belajar, memahami lebih dalam bidang kita yang sesuai dengan kecerdasan kita, set target kemudian kejar target tu. Biar kita sibuk di masa ni sebab kita sudah start relaks bila orang lain start untuk sibuk. Apabila umur mencapai umur dewasa nanti, masa yang ada kita dah boleh gunakan untuk keluarga, ibadah dan keilmuan.betul tak? Gadis single yang muda dan belum berkahwin tak semestinya kena berhibur saja pastu kuat bekerja bila umur dan jadi dewasa. Time muda ni le kita kerja kuat, cari duit, simpan duit, kumpul duit. Bila dewasa nanti, kerajinan kita di masa umur muda berbaloi, nampak hasilnya.
        Tapi,dalam ma…

8 januari 1994

Image
Assalamualaikum pembuka bicara... Saya saudari faizah husna telah dilahirkan tepat jam 6.16 am ,pada hari khamis, 8 Januari 1994 ,bertempat di Hospital Daerah Kuala kangsar,Perak.saja na mencapap hari lahir saya kat sini..tak salah kan???okeyh...maksudnya semalam laa hari lahir saya..terima kasih banyak2 la semua2 yang baik hati wish saya..especially kat FB,TXT, n also hantar kad..Tarikh 8 jan nih pun ramai jugak kawan2 saya pnya bday.. nak tau sape??jap gy ea.. nih nak citer dulu what happen semalam.. adat birthday, orang sambut kan?tapi, saya dan family saya bukan jenis yang sambut birthday heavock gitu..tp ktorang dengan cara sendiri..lebih kepada loving touch..HUGS N KISSES ..from my lovely mum,dad, n my 3 little brothers..huhu..masa bday saya nih jugakk..saya bagi hadiah kt family dengan memasak utk mereka for the first time..nyumm..nyyuuummm...bleyh tahan sedap jugakk tau..rugi tak rase...apa saya masak??hehe..rahsia laa...kalau nak tau meh cni datang uma saya..GERENTI …

i'm a princess..*perasan jap..hehe

Image
assalamualaikum.. nampak tajuk kat ats uh? tuh tandanye kte tngah bosan..bosan..dan bosan.. so,mulalah pkir2,merewang2,berangan2,perasan2 then sengih sorang2. hehe.. kalau pegi sekola kan best..boleh round2 satu sekola hijau saya tuh. *even tiap2 taun da meronda..hehe tp,tapela..seronok jugak tak pegi skola..hehe..
 hurm,PRINCESS... "this term has been used for the consort of a prince or for the daughters of a king or sovereign prince." saya tau la saya nih bukan keturunan diraja.. tp,ape salahnya  saya nak berangan jadi princess kn? bak kata barbie dlm citer yang kt tv3 ary tuh.. "everyone can be a princess" ..so awk2 kt sne pn boleh jd princess..but boys, jgn nak ngada2 jd princess k.. um,tiba2 kan teringat masa zaman kecik2 dlu.. dulu2 pena sekolah kat Yew Tree School,UK.. so,kmpem la msty ade macam2 aktiviti yg enjoy n happening .. antara yg saya join: fashion show                            story telling                              spots pelik2                             n mac…

quotes ..

Image
i really mean it .. papai  ...