Saya..awak…dia…dengan KOREA …

Assalamualaikum dan salam ceria..http://www.emocutez.com


Apa khabar awak2 sekalian?? Muga sihat2 selalu dan sentiasa berada dalam naungan rahmat Allah..sori lama tak update..last entry hari tuh 15 feb..hee~ 4 hari jeh pn..:) maklumla busy tak tentu hala dngan driving class ..uruskan scholarship , uruskan kursus2 n macam2 lagi..*mcm bz sgt jeh n? ^^..tapi.. ingat ye awak2 sekalian walau sesibuk mana pun kita tetap jangan lupa kepada Nya..kita hanya merancang segala urusan.. Allah lah yang menentukan..kann2 ??


Okeyy,back to the main point…KOREA..haaa..ngaku cepat siapa minat korea??tak kisah laa lagu korea e..citer korea e..pnyanyi korea e..pelakon korea e..or whateva laa psal korea…mesti ramai kann? Ada setengah orang minat korea sampai tahap maximum..*terlalu obsess..ada yang minat sekadar gitu2 jeh…n ada jugakk yang tak minat langsung..kalau saya..entahlaa..nak kata minat tuh takdela sangat.. tapi..adela layan jugak citer korea ckit2..tapi takdela sampai hafal nama pelakon..n obsess yang melampau..


Tapi kalau lagu korea..i’m sorry..not interested..hehe..pelik2 jeh bende yang dia sebut..pena jugakk try nak minat..*sjeh na cuba..:P tapi.. takleyh nak rasi dengan jiwa saya..pena skali jeh terhafal lagu korea..tuh pun sbb soundtrack cter korea…^^..dah  tiap2 hari dengar.. mana tak melekat?..:P


Sebenarnya minat tuh tak salah..tapi cara kita meminatinya..kalau dah berlebih.. tuh yang boleh jatuh sampai ke hukum HARAM…maksudnya terlalu mengagungkan dan memuja pelakon2 korea yang hensem2,comel2 n cantik2..macam dah terlampau..takpayah laa nak sampai tampal poster diorang sana sini..,kat loker,kat dinding bilik,kat pintu,kat buku n mne2 tmpat laa~..poster2 diorang pulak for sure laaa kalau perempuan tuh dah tak tutup aurat...ish2..tak pasal2 cuci mata dengan benda2 tak berfaedah n bimbang jugak kalau dapat dosa..


Tuh baru bab minat gituh jeh..belum lagi yang sampai tiru gaya fesyen diorang..haih menakutkan dan sangaattt pelikk if tiba2 orang melayu yang manis2 dan ayu2 brbaju kurung tiba2 jadi rock gituh ikut tocang senget benget..pakai short..baju belah2..n mcam2 laa…paham2 jelaa sndiri dah meluas sangat dah kat Malaysia gaya fesyen korea yang pelikk..*sori..tapi saya jujur..hehe…nampakk dah?? Sebab terlalu obsess macam2 boleh berlaku..perubahan yang mendadak..pendedahan aurat yang semakin teruk..nauzubillah..


Kalau bab lagu pulakk..haih..bagi yang memang pro bab2 lagu korea siap boleh nyanyi balik tanpa salah lirik langsung lagu2 diorang sambil menari2 sekali..kalau terhafal satu dua tuh kira biasa la tuh..tapi sampai berpuluh2 lagu…mak aii…sangat over..bukan apa..kalau dah 24 hours mulut tuh berzikir dengan lagu korea dah lagha ye awak2 sekalian..bukan lebih baik kita mulut kita basah memanjang dengan zikrullah??..1. dapat pahala..2. hati jadi tenang..3. kita akan lebih rapat dengan Allah.. 4.tepuk dada tanya iman ^^


Hmm,mcam banyak jeh mengomel pasal korea..hehe..sorry la kpd peminat2 korea..bukan saya anti korea..tapi just tak suka berlebih2… harap anda faham..sekian..

gaya diorang memang comel..

taaaapppiii ..

I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
v

gaya ustaz don lagi cooolll...:)





 papai , wassalam..http://www.emocutez.com



P/s : kesian budak yang boleh ckap bahasa korea pagi2 tuh..asyik sakit kepala..kita doakan dia cepat2 sembuh ..:)




Comments

  1. akak langsung xamik tau pasal korea2 nih..hihi

    nak minat tu boleh...tp jgn brlebih2 sudah..:)

    ReplyDelete
  2. hye husna, sy stju ng awk tu obses sngt psl korea smpai nk tampal2 poste n tru gaya2 dyeorg. btw, sy pom mnt. hri2 dop tngk korea tp x de la mnt smpi terbntut hbs kije2.. tengh tnggu result spm ni bru berpeluang nk tngk korea.. hehehe

    ReplyDelete
  3. ungu violet..:hehe..dulu sy pun tak minat lngsung tp dah ble t'first time tgok..trlekat plakk...:)

    asma : kann? takut uh dgn yg trlalu obses tuh..bahaya...hurmm..smela.. ble dah hbes spm ni laa br merase tgok korea..tp ckit2 jeh..ngee~

    ReplyDelete
  4. ni mesti giler citer korea...adess

    awak tgk running man x?heeee~

    ReplyDelete
  5. mr.clive: sy dh tngk running man.. hahaa
    husna: hehe... debaran utk ambk reslts dh mula buat sy kurng nk tngk korea

    ReplyDelete
  6. akk pun tk minat tp en
    nak attrack adik2 loni
    akk gne korea lah kot
    ajak adik2
    meh dtg umah akk
    "kte tgok cte korea"
    smbil2 tuh
    sikit2
    "mehla kita berbulatan gembira"
    ^_^

    ReplyDelete
  7. Mr clive:hehe..takde la trgilekan sgt...sempoi..layan gitu2 jeh..running man? kadang2 jeh..^^

    asma :hoho..jangan disebut pasai result..dupdap2 jantung i..haha..:)

    sis ummu :bguss..btw..akk gne pendekatan yg menarik..mklumla skang prmpuan yg rmai minat korea..kann?..^^

    Zureen:haha..itu semstinya...xD

    ReplyDelete
  8. minat biasa2 je... alahhhh demam korea ni x lama. nanti senyap la lama2...

    ReplyDelete
  9. sm layan gak korea nie...boleh lah sikit2 kalau kata layan sgt x gak..

    layan pon sebab awek korea cun2...:P

    ReplyDelete
  10. tak berapa minat ngan cerita korea...Ustaz Don minat...hehehe

    ReplyDelete

Post a Comment

terima kasih sudi bagi pendapat ^_^

Popular posts from this blog

Simple Intro DARUL QURAN

Alangkah Indahnya UKHUWAH itu ~

ulat gonggok?? nyum3..