JUM BERGANDINGAN TANGAN ^_^


Assalamualaikum dan salam ceria :) 

    How's life everyone ? harapnya sentiasa sihat , ceria dan paling utama sentiasa di bawah lindungan & rahmat Allah .. kay senyum selalu .. ^^ ..dengan senyuman kalian mampu mengubah seseorang @ ramai orang @ satu dunia n termasuk saya..hehe 

k, hari ni nak kongsi sesuatu : 

      Di dalam kegelapan, tiba2 datang 1 lembaga yang cantik bercahaya. Org yg di dalam kegelapan itu bertanya..

"Siapa kau?"

"Aku lah SOLAT mu.. kamu menjaga aku dengan baik..


Tiba2 datang lagi 1 lembaga yang bercahaya dan cantik..

"Siapa kau?"

"Akulah AL-QURAN.. kamu selalu membacaku.."


Dengan demikian, terang benderang lah kuburnya ..dan lembaga yang cantik itu akan 
sentiasa menemaninya hinggalah hari kebangkitan.


hurm , apa perasaan kalian bila baca nih ? mungkin ada yang sentappp , ada yang kata " um a'ah kan?? " , n mungkin ada yang akan baca tanpa apa2 perasaan *nauzubillah 

apapun sama2 kita ambil iktibar.semoga dengan peningkatan umur kita saban hari InsyaAllah Iman kita juga akan turut meningkat.


JUM BERGANDINGAN TANGAN KE SYURGA 


masa semakin pantas berlalu..apa tunggu lagi ? jom berubah ^^

jumpa lagi..

papai ..wassalam (:







Comments

  1. Thanks diatas peringatan, kita kena baca al-Quran selalu at least 3 ayat pun tak apa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup , sesibuk mana pun kte , sme2 kte jadikan Al-quran sebagai teman :)

      Delete
  2. nice sharing faizah.. :) semoga sama2 bermanfaat insyaAllah.. instrumental ape ni ye?? jemput lah ke blog saya yg biase je.. hehe.. moge dpt dimanfaatkan..

    ReplyDelete

Post a Comment

terima kasih sudi bagi pendapat ^_^

Popular posts from this blog

Simple Intro DARUL QURAN

Alangkah Indahnya UKHUWAH itu ~

تعارف عن نفسك