Adik beradik ramai .best tak??

Assalamualaikum n salam ceria…apa kabar awak2 sekalian? 
diharapkan sihat2 selalu ya ..http://www.emocutez.com


Okey,kali nih na cakap pasal adik beradik ramai..Susah sangat ke hidup adik beradik ramai?Malu kea ada adik beradik ramai? Ish2…buang pikiran negative tu jaoh2 ye...awak2 ada berapa  org adik beradik? Kalau dah lebih tiga,empat  macam saya nih kira ramai la tuh ..apa macam ?happy family tak family korang yang ada adik beradik ramai nih?mesti seronok kan? :)


Pendapat manusia berbeza..ada yang kata anak ramai menyusahkan sebab nanti nak kena beli itu ini sampai tak cukup duit poket…tambah lagi anak2 yang masih sekolah..secara hakikatnya memang betul tambah2 lagi kepada golongan berpendapatan sederhana..tapi tak perlulah sampai cakap anak2 tuh menyusahkan..anak itu anugerah dan rahmat daripada Allah.Rezeki yang diperoleh pun daripada Allah jugak kan??So,percaya lah Allah memberi  tiap sesuatu tuh ada hikmahnya.


Ada pendapat lain yang mengatakan anak ramai ini menyeronokkan ..ucap ALHAMDULILLAH banyak2.. itu tandanya dia beryukur dengan segala ketentuan Allah..Meskipun kehidupan dia sederhana dan mungkin ibarat kais pagi makan pagi kais petang makan petang tapi disebabkan kesyukurannya kepada Allah…Rezeki yang diperoleh sehari-hari sentiasa dalam keberkatanNya .


Pada pendapat saya la kan..adik beradik ramai nih sangat menyeronokkan sebab:


  • Kita tak rasa kita ada ramai adik beradik malah kalau boleh nak lagi adik .

  •  Kita boleh tengok macam2 gelagat adik beradik kita..ada yang suka buat lawak,ada yang cepat naik baran,n ada jugak yang kaki menangis..hee~

  • Masa berkumpul paling seronok sebab terjalin kemesraan dan keseronokan yang jarang diperoleh kalau adik beradik lain sibuk dengan kerja.

  • Bila keluar satu family ramai pandang sebab kitorang adik beradik ramai so jalan macam anak2 itik..heheee~*best sangat ..

  • Kadang2 adik beradik kita sendiri boleh jadi kawan baik kita..maksudnye boleh kongsi cerita2,perasaan,pasal membe n macam2.

  • Kalau shopping,parent kena tinggal certain2 kt rumah sebab takut hilang pulak masa tengah shooping maklumla masing2 ada idea sendiri.

  • Haih…actually banyak lagi!!…tapi takut awak2 tak terlarat nak baca ..heehee..

Awak2 yang ada adik beradik ramai share2 laa best ke tak hidup ramai2?yang kat atas tuh pandangan saya jeh..even sometimes ade jeh yang geram2 dengan adik beradik sendiri tapi it’s normal..besok2 dah lupa dah.

 ultraman pun ramai adik beradik tau .hehe.


K,that’s all…terima kasih sudi baca.


Papai~ wassalam …http://www.emocutez.com