Posts

^_^

Image
Assalamualaikum dan salam ceria :)

Tetiba tergerak hati ni nak tulis tentang ibu dan ayah.Sebenarnya saya nak kongsi kisah usrah n makan-makan bersama muallaf beberapa hari yang lalu , tapi tu InsyaAllah next post..sori ye alang NABILA HUDA.
takpelah ok je kan semua , mungkin saat saya menulis ni mungkin agak emosi .. hehe , kenapa ? biasalah sometimes memang kita akan ada rasa macam tu kan tiba-tiba..mungkin juga sebab 2 perkara berlaku HARI INI tentang mak ayah.
pertamanya , ada seorang kakak ni yang pada pandangan saya seorang yang sangat sporting dan sangat ceria tapi di sebalik raut wajah dia ada 1001 kisah .. ayah dia sekarang kat ICU menghidapi penyakit thyroid dan paru-paru masih lemah, kena pakai oksigen, ayah akak ni jugak mula jatuh sakit pada tarikh yang sama kehilangan kapal terbang MH370  .. kebetulan akak ni anak bongsu , faham-fahamlah kan. Tadi duduk sembang dengan akak ni tiba-tiba dia kata semalam akak mimpi ayah akak meninggal .. walaupun akak tu yang mimpi tapi jujur…