sanah helwah januarians :)

Assalamualaikum dan salam ceria :)

Apa khabar awak2 sekalian .. harapnya semua dalam keadaan sihat2 belaka ..hurm , ada masalah ?? usah terlalu kecewa dengan kehidupan di dunia,kerana kita hanya singgah sebentar di sini. kekecewaan @ masalah yang dilalui mungkin kerana nafsu kita terlalu besar berbanding diri kita yang sebenar, serahkanlah hati kembali kepadaNya pastinya kalian akan temui ketenangan tu .. *cakap memang kadang2 mudah tapi sekurangnya kita masih ada usaha jugak kan ? ^_^

K, tarikh hari ni..30 januari ..dah sebulan pun berlalu,apa yang kita dah buat sepanjang bulan ni ? sama2 kita nilai semula ke mana amalan kita sebelum ni..semoga segala amalan kita diterima di sisi Allah ..InsyaAllah.

ok,post kali ni santai jeh ..khas untuk sahabat2 januari saya .

To my dearest friends ..
video


Adek manees nurul Balqis

Otai fadhlin sakinah

Kembar comel Rayhan

Ateh syahirah

Ex roommate amila solehan

Semoga ALLAH memanjangkan umurmu, menarik pergi segala masalahmu, memudahkan segala urusanmu, melapangkan segala kekusutanmu, menerima segala amalanmu, merahmati semua pekerjaanmu dan melimpahkan maghfirahnya yang terluas buatmu, Amin ya Rabbal ‘Alamin…Hurm , maaf tak sempat nak wish @ bagi hadiah apa2 ..Tiada hadiah yang istimewa untuk kita kirimkan pada hari lahir kalian tapi hanyalah ucapan dan doa kita titipkan buat dirimu di sana ..

Special post to balqis : 
adik manees .. rindu kita tak ? tak cakap pun kita dapat rasa :P ..hehe..mesti sengih sorang2kan..^^ btw bilalah nak gi sekolah lagi .. asal contact mesti plan nak gi sekolah then pasti tergantung plan macam tu jeh.. hehe ..takpelah yang penting masih boleh contact .. n lagi satuu..ni paling penting!! Hang da 20 tahun ..da TUA .. hehe ..tak sabarnya nak jumpa Balqis.. satu persoalan *adakah balqis semakin matured @ masih kebudak-budakan lagi..hee…kita da matured .. kena percaya tau .. k lah ..sanah helwah ..semoga peningkatan umur standing dengan peningkatan iman..InsyaAllah ..doakan kita ..jauh di mata dekat dalam doa..<3 i="">

k,seterusnya nak ucap syukran jiddan kepada semua yang sudi menyambut hari lahir hari tu..8 januari ..:)  memang banyak sangat surprise yang tak dijangka*hehe..muka excited ..tapi yang paling sangat2 dihargai dari umi n abi sendiri .. jujurnya lah first time abi n umi call nak wish birthday .. mungkin pada anggapan orang lain ni perkara biasa je ..tapi bagi saya ia sesuatu yang takkan pernah dilupakan..sebab masa abi call tu tengah meeting program n dalam masa yang sama keadaan abi pun masih kurang sihat lagi… rasa cam nak menangis pun ada jugak masa tuh ..cukup sekadar ucapan dari umi n abi itulah hadiah yang paling berharga..*malu kalau abi baca..hehe ..k, apapun mohon doakan kesihatan abi saya k. ^_^ 

n syukran jugak kepada adik-beradik usrah Infinity , adik-adik usrah Nur el-qalby , sahabat2 syukbah, Amirah mukmin ^^ , adik-beradik ihdal husnayaian*yeke eja cnih..hehe .. n semua sahabat yang dikasihi .. Allah sahaja yang mampu membalas budi baik kalian .. 

akhir kata :

 Berikan cintamu untuk Allah pasti Dia temukan pemilik CINTA yang terbaik ! , hamparkan masamu seluasnya hanya untuk Allah , pasti Dia aturkan hidupmu dengan BAIK ^_^


k, sehingga jumpa lagi .. 

UKHUWAH..... 
TERLALU INDAH DIUNGKAPKAN DAN TERLALU MANIS PABILA DIHIASI DENGAN KASIH SAYANG KEJUJURAN DAN KEIKHLASAN.. UKHUWAH.. TIDAK SEMUA MANUSIA MENGHARGAI SEBUAH UKHUWAH TERSEBUT..KEKADANG..KERANA SEBUAH UKHUWAH,AIR MATA SERING MENITIS KERANANYA.. UKHUWAH.. UKHUWAH ITU TERLALU BERERTI BUATKU YA ALLAH.... RAHMATILAH DAN REDHAILAH UKHUWAH KAMI..